Triptips International
U bent hier:   Home   /   Bestemmingen & Stedentrips   
 
  Bijvoorbeeld een pretpark, zwembad
of museum.Bijvoorbeeld een plaats-, provincie-
of landnaam.
Zoeken

 
Stedentrips

Op Triptips-International vindt u meer dan alleen uitstapjes. Zo bieden wij ook een overzicht van bestemmingen en stedentrips in en buiten Europa. Een overzicht dat wij continu uitbreiden.

Heeft u een leuk idee voor een stedentrip? Laat het ons weten!

Parijs
   
Categorie: Bestemmingen & Stedentrips   /  Regio: Ile-de-France, Frankrijk
Bezienswaardigheden        Foto's        Vervoer        Weer        Winkelen        Uitgaan        Plattegronden       
Algemeen
Parijs is de stad van de romantiek. De architectuur, de Franse charme, de bruggen over de Seine, alles helpt daar aan mee. Parijs is een van de meest bezochte steden ter wereld, en dat is niet voor niets. De Eiffeltoren, de Sacre-Coeur en het Louvre zijn must-see plekken.
   
   
 
Bezienswaardigheden
  • De bezienswaardigheden in Parijs zijn er eigenlijk te veel voor een enkele stedentrip. De Eiffeltoren is een van de bekendste toeristentrekkers ter wereld
  • maar ook Het Louvre en de Arc de Triomphe zijn erg populair bij binnen- en buitenlandse bezoekers. Ook het Centre Pompidou
  • de Sacre-Coeur en uiteraard de Notre Dame zijn een bezoekje waard.
 
Vervoer
Parijs heeft een goed functionerend metronetwerk. Daarnaast rijdt er door de stad een aantal trams en bussen, en ruim 15.000 taxi's. De metro is het snelste en veiligste verkeersmiddel; boven de grond heeft Parijs te maken met verkeersdrukte.

Vliegveld(en)
Aéroport Charles de Gaulle is het grootste vliegveld van Frankrijk en een van de grootste van Europa. Via de TGV en de RER-treinen bent u binnen drie kwartier in het centrum van Parijs. Voor een bezoek aan het centrum van Parijs is echter Aéroport Orly een betere optie. Het vliegveld ligt dichterbij de stad en de treinreis naar Parijs zelf duurt niet zo lang en is niet zo prijzig als die vanaf Charles de Gaulle. Aéroport Le Bourget is het derde en kleinste vliegveld van Parijs. Hier bevindt zich echter wel het oudste luchtvaartmuseum ter wereld.  
Winkelen
Parijs is een sjieke stad, en het is er dan ook sjiek winkelen. De stad heeft verschillende Galeries, meestal in mooie architectuur. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Galerie La Fayette, of de Printemps Haussmann. Daarnaast telt de stad vele overdekte en onoverdekte marktjes, waar het leuk shoppen is. Parijs is de modestad bij uitstek, dus als u opzoek bent naar kleding van de erkende modehuizen als Chanel zit u in Parijs ook helemaal goed.  
Uitgaan
De bekendste nachtclub van Parijs, maar misschien wel ter wereld, is de Moulin Rouge. Hier kwam de schilder Toulouse-Lautrec al graag en vele bezoekers zijn hem sindsdien gevolgd. Maar om alleen de Moulin Rouge te noemen zou Parijs als uitgaansstad tekort doen. Revue's als Lido zijn ook het bezoeken waard, of de bekende pianobar Harry's New York Bar. Als u van discotheken houdt is La Scala een ideale uitgaansgelegenheid  
Plattegrond(en)
Geen plattegrond(en) gevonden  
Do's & don'ts
Geen do's & don'ts gevonden  
Eten & drinken
Parijs is de stad van de romantische cafeetjes. Let er wel op dat het in Frankrijk anders gaat dan in Nederland. In Nederland zitten mensen een hele avond in een café, in Frankrijk komen bezoekers snel even een kop koffie drinken en gaan dan weer verder. De zogenoemde brasseries bieden meestal een gevarieerde kaart voor een etentje in een prachtige Franse sfeer.  
Betalen
In Parijs kunt u betalen met de euro.  
Bekijk alle uitstapjes Bekijk alle uitstapjes (4914)
Bekijk alle bestemmingen en stedentrips Bekijk alle stedentrips (2)
Bekijk alle accommodaties Bekijk alle accommodaties (17655)
Bekijk alle georganiseerde reizen Bekijk alle reizen (2)
Andere stedentrips
Barcelona
Barcelona
3 foto's Barcelona
  3
 foto's
€  - Lees meer over de stedentrip 'Barcelona'